Derri i egër

 

Derri i egër

Derrat e egër jetojnë në tufa, kryesisht afër pyjeve të lagështa dhe shpesh mund të gjenden në skajet e pyjeve ku ka përrenj – për këtë arsye mund të gjenden në të gjitha bazat e gjuetisë të Maqedonisë, përveç se në pyjet e ulëta fushore dhe në ato pa pyje. Numri i madh i derrave të egër në Maqedoni është për shkak të numrit të madh të derrave të rinj në tufë dhe numrit të vogël të armiqve natyror.

Derri vrapon shumë shpejt dhe mund të futet edhe në korijet më të dendura, gjithashtu është edhe notues i mirë, për këto arsye gjuetarët e kanë të qartë se sa vështirë mund të kapet. Ejani dhe përballuni me sfidën: sezoni i gjuetisë është gjatë tre muajve të fundit të vitit.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.