Manastiri dhe Vitolishta

 

Manastiri dhe Vitolishta

Mariovo është rajon i pasur në mënyrë historike, kulturore dhe natyrore. Kjo është një nga zonat më piktoreske në Maqedoni, me peisazhe të mrekullueshme të bukurisë së çmuar natyrore.   Pjesë e zonës së Mariovës janë edhe fshatrat Manastir dhe Vitolishta. Manastiri gjendet në pjesën qendrore të Mariovës, pas luginës në anën e djathtë të Lumit të Zi.  Fshati ndodhet në një kodër dhe gjendet në një lartësi prej 690 metra mbi nivelin e detit.  Pjesa më e madhe e sipërfaqes i përket kullotave, ndërsa pyje pothuajse nuk ka fare. Në afërsi të kanioneve piktoreske të Lumit të Zi, gjendet manastiri „Shën. Nikolla“, i cili daton nga fundi i shekullit 11.

Fshati Vitolishta gjendet në një largësi prej 46 kilometra nga qyteti i Prilepit. Gjendet në një lartësi prej 830 metra mbi nivelin e detit. Ky fshat është përshkruar në një nga shkrimtarët më të famshëm maqedonas, Spase Popov, i cili ka lindur në këtë fshat. Vitolishta gjendet në malin Kozjak. Dallohet nga monumentet e shumta kulturoro-historike, kishave dhe manastireve të pasura me freska dhe kulturë tradicionale. Fshati është i njohur edhe nga djathi i bardhë dhe i fortë i Mariovës. Rajoni rural i Mariovës është një nga më specifikët në vend – meriton të verifikoni pse është kështu.

Promote your Service

Accomodation

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.